Privacybeleid van CurveTips Fashion Recommendation Services

Laatste update 15 mei 2018

Deze Privacyverklaring geeft een uitleg over de uitgangspunten op grond waarvan wij tot een persoon herleidbare informatie ('Persoonsgegevens') verwerken die wij verzamelen en ontvangen van en over gebruikers van onze mode-adviesdiensten.

Wij leveren deze diensten:

  • via onze eigen websites (www.curvetips.com, www.dressadvisor.com)
  • via websites van retailpartners waarin onze mode-adviesdiensten zijn opgenomen (meestal genaamd: curvetips.[Retailer’s URL] - i.e.: curvetips.ullapopken.com, curvetips.ullapopken.de, curvetips.ullapopken.nl)
  • in winkels aan klanten die gebruik maken van onze instore interactieve informatiezuilen of contact hebben met onze servicerobots
  • via e-mail-, chatbot- en sociale-mediakanalen onder het merk CurveTips.

Gezamenlijk worden deze kanalen de “Sites” genoemd.

Onze toezeggingen op het gebied van privacy

  • Wij verzamelen, bewaren, gebruiken en delen Persoonsgegevens uitsluitend voor legitieme zakelijke doeleinden die wij hieronder toelichten, of wanneer wij daartoe wettelijk verplicht zijn.
  • Wij zullen zo duidelijk en open tegenover u zijn als mogelijk is over welke Persoonsgegevens wij verzamelen en hoe deze worden verwerkt.
  • Zo lang wij Persoonsgegevens van u bewaren, houden wij deze actueel en beschermen wij ze met passende veiligheidsmaatregelen.

Websitebezoekers & geregistreerde leden

Gegevensverzameling

Wij verzamelen de volgende Persoonsgegevens van of over u als gebruiker van de website van CurveTips of als geregistreerd lid:

  • persoonsgegevens rechtstreeks van u verkregen via het registratieproces voor onze gepersonaliseerde styling-adviesdienst: uw naam, e-mailadres, telefoonnummer, postadres, geslacht, leeftijd en informatie over uw lichaamsvorm en -afmetingen, inclusief basislichaamsvorm, hoe u bepaalde lichaamskenmerken wilt accentueren, en maten als u ervoor kiest om deze te verstrekken. De wettelijke basis voor het verzamelen en verwerken van deze gegevens door ons is de levering aan u van gepersonaliseerde mode- en styling-adviezen om kleding te kiezen die uw unieke lichaamsvormen beter doen uitkomen.
  • persoonsgegevens die automatisch worden verzameld als gevolg van het gebruik door u van de Sites. De gegevens die door uw browser worden verzonden, omvatten uw IP-adres, de datum en het tijdstip van het bezoek aan de bezochte pagina's, de toegangsstatus/http-statuscode, uw browser, uw besturingssysteem en interface, alsmede de taal en versie van de browsersoftware. De wettelijke basis voor het verzamelen en verwerken van deze persoonsgegevens is om in staat te zijn de Sites te beheren en u toegang te verlenen tot de pagina's die u wenst te bezoeken.
  • persoonsgegevens die indirect worden ontvangen via onze partners, waardoor wij in staat zijn om een overzicht van uw aankoopgeschiedenis te creëren en op te slaan. De wettelijke basis voor het verzamelen en verwerken van deze persoonsgegevens is ons legitieme belang om meer te weten te komen over onze klanten en hun koopvoorkeuren om hen beter te kunnen adviseren.

Gebruik van gegevens

Wij gebruiken uw Persoonsgegevens:

  • om een koopadvies te geven op basis van de artikelen die geschikt zijn voor uw lichaamsvorm, stijl, kleur en voorkeuren ten aanzien van de pasvorm;
  • om contact met u op te nemen met marketingboodschappen die u bij ons heeft aangevraagd of van ons wilt ontvangen (bijvoorbeeld een wekelijks samengestelde lijst met artikelen die uw lichaam beter doen uitkomen);
  • om contact met u op te nemen voor feedbackverzoeken en enquêtes (bijvoorbeeld met betrekking tot een artikel dat u heeft gekocht, of u het leuk vond en of u het gevoel had dat het advies dat we gaven juist en nauwkeurig was);
  • om u te voorzien van website-content op maat (bijvoorbeeld door aan te geven welke artikelen op een bepaalde pagina het beste bij uw lichaamsvorm passen);
  • om inzicht te verkrijgen in uw gedrag en voorkeuren (bijvoorbeeld door de websites die u bezoekt te analyseren);
  • voor het creëren van marketingboodschappen op maat (bijvoorbeeld door het doorklikgedrag op onze Sites te analyseren);
  • om bezoekers van onze websites opnieuw te benaderen met relevante marketingboodschappen (bijvoorbeeld door gebruik te maken van cookies die worden gehost op onze Sites);
  • om statistische gegevens over de site te verzamelen;
  • om de aankoopgeschiedenis van onze klanten en de manier waarop onze klanten de Sites gebruiken te analyseren.

Cookies

Wij maken gebruik van cookies (kleine tekstbestanden die door de Sites naar uw browser worden overgebracht om patronen van dataverkeer te identificeren, content te personaliseren en beveiliging te ondersteunen). De cookies die wij gebruiken, worden meer gedetailleerd beschreven in onze cookieverklaring. Ze verstrekken geen informatie waarmee de identiteit van een specifieke persoon zou kunnen worden achterhaald, maar ze kunnen mogelijk uw computer, uw browser en uw internetinstellingen identificeren. U kunt de opslag van cookies in uw browserinstellingen te allen tijde wijzigen door de functie 'Geen cookies accepteren' te selecteren. Het uitschakelen van essentiële cookies kan er echter toe leiden dat u niet langer de stijladviezen en modetips kunt ontvangen, en evenmin sommige andere functionaliteiten van de Sites kunt gebruiken.

Google Analytics

Google Analytics, een webanalysedienst van Google, Inc. ("Google") plaatst ook cookies op uw computer, zodat Google ons activiteitenrapporten met betrekking tot de Sites kan sturen. Google gebruikt deze gegevens alleen om ons informatie te verschaffen over hoe gebruikers de Sites gebruiken en koppelt uw IP-adres niet aan andere gegevens waarover Google beschikt. De door Google-cookies gegenereerde informatie over uw gebruik van het platform (inclusief uw IP-adres) wordt overgebracht naar Google en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. U kunt deze cookies weigeren door in uw browser de daarvoor bestemde instellingen te selecteren of door de browserplug-in te downloaden en te installeren die beschikbaar is op https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB.

Delen van gegevens

CurveTips verkoopt informatie over u niet door aan anderen. CurveTips werkt met modedetaillisten die de service opnemen in hun website, apps of winkels. Als u zich bij CurveTips heeft geregistreerd als functie binnen het domein van een specifieke detaillist, delen wij pseudo-gerandomiseerde gebruikersidentificatie, waaronder naam, e-mail- en klantenkaartnummer met de detaillist om het volgen van aankopen en aangekochte artikelen mogelijk te maken. Dit stelt ons in staat om onze kledingadviezen te verbeteren door bij het adviseren van kleding rekening te houden met artikelen die u heeft bekeken of die u al bezit. Als wij deze gegevens delen, geeft dat de detaillist geen toestemming om u toe te voegen aan marketing- en mailinglijsten. Wij zullen uw gegevens niet delen met enige andere derde partij, behalve zoals vermeld in deze Privacyverklaring of zoals vereist om de Sites te beheren, onze diensten aan u te verlenen en uw account te beheren.

Sociale media

Wij delen uw Persoonsgegevens met sites van sociale media om hen in staat te stellen om marketingberichten te sturen, met de ontvangst waarvan u heeft ingestemd. De sites van sociale media waarmee wij uw Persoonsgegevens delen per de datum van deze Privacyverklaring en hun respectieve privacyverklaringen zijn:

  1. Facebook,. https://www.facebook.com/privacy/explanation
  2. Hootsuite, https://hootsuite.com/legal/privacy

Gebruikers van CurveTips in-store informatiezuilen of modeservicerobots

Gegevensverzameling

Wij verzamelen de volgende Persoonsgegevens van of over u als gebruiker van de instore kiosk of de Sociale Robot voor Mode-advies:

  • persoonsgegevens rechtstreeks bij u verzameld via het registratieproces voor onze gepersonaliseerde dienst voor styling-advies: uw naam, e-mailadres, telefoonnummer, postadres, geslacht, leeftijd, loyaliteitskaartnummer, en informatie over uw lichaamsvorm en -maten, inclusief basislichaamsvorm, hoe u bepaalde lichaamskenmerken wilt accentueren, alsmede maten, als u ervoor kiest deze te verstrekken. Als u een sociaal netwerk gebruikt om in te loggen, zoals Facebook, ontvangen wij uw naam, e-mailadres en informatie over uw publieke profiel. De wettelijke basis voor het verzamelen en verwerken van deze gegevens door ons is de levering aan u van gepersonaliseerde mode- en styling-adviezen om kleding te kiezen die uw unieke lichaamsvormen beter doen uitkomen.
  • persoonsgegevens die automatisch worden verzameld doordat u gebruik maakt van de kiosken of Sociale Robots. De gegevens die vanaf de kiosk of door de Sociale Robot worden verzonden, bevatten de datum en het tijdstip van de interactie, de bekeken pagina's en de kleding waar u naar heeft gekeken. De wettelijke basis voor het verzamelen en verwerken van deze persoonsgegevens is om in staat te zijn met de kiosk en de Sociale Robots te werken en u mode- en koopadviezen te geven.
  • persoonsgegevens die indirect worden ontvangen via onze partners en die ons in staat stellen om u een gepersonaliseerde service te leveren en een overzicht van uw aankoopgeschiedenis te creëren en op te slaan. De wettelijke basis voor het verzamelen en verwerken van deze persoonsgegevens is ons legitieme belang om meer te weten te komen over onze klanten en hun koopvoorkeuren.

Gebruik van gegevens

Wij gebruiken uw Persoonsgegevens:

  • om een koopadvies te geven op basis van de artikelen die geschikt zijn voor uw lichaamsvorm, stijl, kleur en voorkeuren ten aanzien van de pasvorm;
  • om contact met u op te nemen met marketingboodschappen die u bij ons heeft aangevraagd of van ons wilt ontvangen (bijvoorbeeld een wekelijks samengestelde lijst met artikelen die uw lichaam beter doen uitkomen);
  • om contact met u op te nemen voor feedbackverzoeken en enquêtes (bijvoorbeeld met betrekking tot een artikel dat u heeft gekocht, of u het leuk vond en of u het gevoel had dat het advies dat we gaven juist en nauwkeurig was);
  • om de aankoopgeschiedenis van onze klanten en de manier waarop onze klanten de kiosken en de Sociale Robots gebruiken, te analyseren.

Delen van gegevens

CurveTips verkoopt informatie over u niet door aan anderen.

Voor klanten die kiosken of service-robots in een winkel gebruiken, zal CurveTips minimale informatie ter identificatie van naam en e-mail delen met de detaillist om de identiteit te verifiëren om deze te informeren welke artikelen aan u werden aanbevolen, en om de aankoopgeschiedenis te bevestigen. Wij versleutelen en pseudonimiseren deze informatie, zodat deze niet direct kan worden gebruikt.

Wij zullen uw gegevens niet delen met enige andere derde partij, behalve zoals vermeld in deze Privacyverklaring of zoals vereist om de kiosken en Sociale Robots te beheren, onze diensten aan u te verlenen en uw account te beheren.

Volgers van sociale media

Gegevensverzameling

Wij ontvangen de volgende Persoonsgegevens over u als u een van onze accounts op de sociale media volgt: uw accountnaam, geslacht, algemene interesses, locatie, leeftijd en profielfoto. De wettelijke basis voor de verwerking van deze gegevens is ons legitieme belang bij het leveren van sociale media- en marketingcontent die interessant is voor onze volgers op sociale media.

Gebruik van gegevens

Wij gebruiken deze Persoonsgegevens:

  • om op maat gemaakte sociale media-content en mode-adviezen te leveren (bijvoorbeeld door uw algemene interesses te analyseren);
  • om gerichte reclame te maken via al onze kanalen van sociale media (bijvoorbeeld door reacties op berichten en bestaande advertenties te analyseren);
  • om meer te weten te komen over onze digitale community (bijvoorbeeld door de leeftijdsklassen van onze volgers te analyseren).

Delen van gegevens

CurveTips verkoopt informatie over u niet door aan anderen. Wij zullen uw gegevens niet delen met enige derde partij, behalve zoals vermeld in deze Privacyverklaring of zoals vereist om de Sites te beheren, onze diensten aan u te verlenen en uw account te beheren.

Gegevensverwerkers

Wij maken gebruik van externe verwerkers om namens ons Persoonsgegevens te verzamelen, te exporteren, te verwerken en op te slaan. De verwerkers waar wij momenteel gebruik van maken, zijn de volgende:

  1. Opslag en Verwerking van Gegevens in de Cloud
    1. Amazon Web Services: https://aws.amazon.com/. Onze gegevens bevinden zich in Europa, en vallen onder de Europese standaardvoorwaarden van Amazon. AWS is gecertificeerd conform Privacy Shield. https://aws.amazon.com/privacy/
  2. CRM-tooll voor levering en beheer van e-mail:
    1. Mailchimp. https://kb.mailchimp.com/accounts/management/about-mailchimp-the-eu-swiss-privacy-shield-and-the-gdpr
  3. CRM-tool voor klantenservice en interne communicatie:
    1. Hubspot, gevestigd in de Verenigde Staten, maar voldoet aan GDPR (Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG) https://www.hubspot.com/data-privacy/gdpr/product-readiness
    2. Slack, gevestigd in de Verenigde Staten. Gecertificeerd conform Privacy Shield. https://slack.com/gdpr
  4. Opslag in de cloud:
    1. Google Drive, https://cloud.google.com/security/compliance/eu-data-protection/
    2. Microsoft Exchange,https://privacy.microsoft.com/en-GB/privacystatement
    3. Dropbox,. https://www.dropbox.com/help/security/data-transfers-europe-us
  5. Platform voor sociale media:
    1. Facebook, enkele datacentra gevestigd in de VS. Gecertificeerd conform Privacy Shield. https://www.facebook.com/privacy/explanation
  6. Surveytool:
    1. Survey Monkey, enkele datacentra gevestigd in de VS. Gecertificeerd conform Privacy Shield. https://www.surveymonkey.com/mp/policy/privacy-policy/
  7. Webmanagementtools:
    1. Google Analytics, gevestigd in de VS. Gecertificeerd conform Privacy Shield. https://www.google.com/policies/privacy/
    2. eConda, gevestigd in Duitsland en gecertificeerd door TUV voor gecertificeerde gegevensbescherming.

Internationale overdracht van gegevens

Wij maken pas gebruik van gegevensverwerkers buiten de Europese Economische Ruimte (EER) nadat wij de nodige stappen hebben ondernomen om ervoor te zorgen dat de Persoonsgegevens die zij namens ons verwerken een bescherming genieten die gelijkwaardig is aan de bescherming die in de EER wordt geboden. Onze verwerkers zijn gecertificeerd als zijnde in overeenstemming met het EU-VS Privacy Shield Framework voor zover zij in de VS zijn gevestigd, of hebben een overeenkomst met ons gesloten waarin de modelclausules zijn opgenomen die door de Europese Commissie zijn goedgekeurd als modelclausules die contractuele bescherming bieden die gelijkwaardig is aan de bescherming die wordt geboden door de in de EER van toepassing zijnde regelgeving inzake gegevensbescherming. Voor meer informatie over het Privacy Shield-programma verwijzen wij naar www.privacyshield.gov.

Veiligheid van gegevens

  • Wij handhaven technische en fysieke beveiligingen die zijn ontworpen om de veiligheid en integriteit van uw Persoonsgegevens te beschermen en om deze te af te schermen tegen onbedoeld(e) of onbevoegd(e) toegang, gebruik, wijziging of bekendmaking aan onbevoegde derden. Deze maatregelen omvatten versleuteling van apparaten, firewalls en controleprocedures tegen virussen.
  • Wanneer wij bestanden met Persoonsgegevens op lokale apparaten bewaren, zijn deze apparaten beschermd, en alleen toegankelijk voor geautoriseerde CurveTips-medewerkers.
  • Wij controleren onze beveiligingssystemen regelmatig om er zeker van te zijn dat uw Persoonsgegevens veilig en beschermd blijven.

Duur van de opslag

Wij bewaren uw Persoonsgegevens zo lang:

  • u een geregistreerde gebruiker bent van een van onze Sites;
  • u een geregistreerde abonnee bent van onze mailinglijsten;
  • u de laatste 60 maanden een site heeft bezocht waarop de diensten van CurveTips zijn geïntegreerd; of
  • als nodig is om onze diensten aan u te verlenen.

Uw rechten wat betreft Persoonsgegevens

  • U kunt op elk gewenst moment uw accountvoorkeuren of registratiegegevens bijwerken of zich afmelden voor onze nieuwsbrieven en marketingcommunicatie door te klikken op deze link, door de link te volgen in de voettekst van de laatste e-mail die u van een van onze merken heeft ontvangen ('Werk uw abonnementsvoorkeuren bij' of 'Uitschrijven') of door een verzoek te sturen naar onze Klantenservice op info@curvetips.com
  • U heeft het recht de persoonlijke informatie op uw account bij te werken en te corrigeren. Toegang tot uw account vindt u hier. U heeft ook het recht om bij ons alle persoonlijke informatie op te vragen die wij over u hebben, om te verzoeken om de verwerking van die gegevens te beperken en om ons te verzoeken die gegevens te verwijderen. Indien toegestaan door de van toepassing zijnde wetgeving kunnen er administratieve kosten in rekening worden gebracht voor het verstrekken van kopieën van gegevens en wij kunnen ook eisen dat u zich op de juiste wijze identificeert voordat we aan dit verzoek voldoen. U heeft ook het recht om bezwaar te maken tegen de verdere verwerking van uw persoonsgegevens en u kunt uw account hier verwijderen.
  • Als u een klacht heeft over de manier waarop wij uw persoonlijke informatie gebruiken, heeft u het recht om een klacht in te dienen bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) op https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/
  • U kunt contact met ons opnemen met vragen over de persoonlijke informatie die wij over u bewaren via de contactgegevens in de contactparagraaf van deze privacyverklaring.

Wijzigingen in onze Privacyverklaring

Wij kunnen deze Privacyverklaring van tijd tot tijd bijwerken wanneer zich veranderingen in onze activiteiten voordoen. Al dergelijke wijzigingen zullen op de Sites worden geplaatst en als wij dat passend achten, zullen wij abonnees per e-mail op de hoogte stellen van wijzigingen van materieel belang.

Contact met ons

CurveTips B.V. is de verwerkingsverantwoordelijke (Data Controller) met betrekking tot Persoonsgegevens die u ons stuurt of die wij van of over u verzamelen. Dit is een in Nederland geregistreerde vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (KvK-nr. 62952439), kantoorhoudend aan de Schimmelpenninckstraat 8, 2316 DT Leiden Nederland

Als u wilt weten welke informatie wij over u bewaren of als u andere vragen of klachten heeft met betrekking tot deze Privacyverklaring of onze Sites, onze contactgegevens zijn als volgt:

CurveTips BV. Schimmelpenninckstraat 8, 2316 DT Leiden (NL)
info@curvetips.com
+31620607695
CurveTips Logo

CurveTips B.V.

Schimmelpenninckstraat 8
2316 DT Leiden The Netherlands

info@curvetips.com+31 620 607 695

Copyright © 2015 CurveTips B.V.

Privacy statement: English | Dutch | French | German